Skal du nyte fjellet i høst? Sørg for at du har riktig skotøy på beina!

Mammut Ducan Knit High Gore Tex

Vi har testet Mammuts nye fjellsko Ducan Knit High GoreTex. Ønsker du ikke å lese hele anmeldelsen kan du enkelt scrolle deg til konklusjonen helt nederst.

Høsten er høysesong for friluftsglade nordmenn. Uansett om du skal til fjells eller på en tur i skogen er det svært viktig med godt fottøy. Ikke bare er det med på å gjøre turen mer komfortabel og holde deg tørr, det er også viktig med tanke på sikkerhet – da spesielt i fjellet.

Vi i Derute har testet flere av Mammut sine tur- og fjellsko, og vi kan med trygghet si at det er skyhøy kvalitet over hele linja. Vi har testet skoene i all slags vær, og i mange forskjellige forhold. Vi har i tillegg senket skoen ned i vann for å sjekke om de holder mål også der.

Over til testen av Mammut Ducan Knit High GTX

Altså, for en tursko!

Mammut Ducan Knit High satt som støpt fra jeg prøvde den på første gang. Utrolig behagelig! Den har en fantastisk passform, og jeg måtte ikke bruke tid på å gå den inn. Ei heller har jeg fått et eneste gnagsår. Skoene gir meg svært god støtte over ankelen, og “sokken” sørger for at det ikke kommer bøss, kvist og annet ned i skoen. Gode lisser med gode justeringsmuligheter gjør at man kan tilpasse turskoene til flere forhold.

Mammut Ducan High Knit

Skoene veier 590 gram, noe som muligens er litt tungt i forhold til konkurrerende modeller. Den føles allikevel svært lett på fot, og jeg har aldri merket tyngden – selv under lang marsj eller bratte stigninger.

Mammut har benyttet GoreTex-membran på skoene, og det fungerer utmerket. Ikke en eneste gang har jeg vært bløt, selv ikke i skikkelig ruskevær. “Sokken” er også med på å bidra til ekstra beskyttelse mot vær.

Mammut har utstyrt Ducan Knit High med en Vibram-såle, og det er nok (bokstavelig talt) et godt grep. Sålene er svært funksjonelle, og egner seg fint til både ur, fjell, skog og vanlig grusvei. Den takler fint både lett og krevende terreng.

Oppsummert

Mammut Ducan Knit High er en fantastisk tur- og fjellsko som vi varmt kan anbefale. Skal du kun ha en sko er Ducan-serien et svært godt valg. Denne passer utmerket for den gjennomsnittlige tur- og fjellvandreren, og du skal dra på ganske ekstreme, alpine turer før skoene setter noen som helst stopper.

Skoene leveres både til herre (klikk her) og dame (klikk her).

Testen er skrevet og gjennomført av Derutes egne, Didrik Rasmussen. Skulle du ha lure på noe som helst er det bare å sende en mail til didrik@derute.no