Både Mammut Barryvox og Barryvox S er ergonomisk designet og ligger bra i hånden. Du når alle funksjoner med bruk av kun en hånd og begge modeller er svært enkle i bruk. De har tre antenner og en rekkevidde på 70 meter. Begge modeller bruker 3 x AAA batterier. Begge modeller har lik bæresele som gjør at den sitter godt på kroppen, og er enkel og komme til. De har begge automatisk selvtest og gruppetest-funksjon.

 

Begge modeller har også en bevegelsessensor og en funksjon som slår søkeren fra søk til send hvis den er i ro i mer enn 4 minutter. Dette er for sikkerhet tilfeller du søker og det kommer et nytt skred.

Det er riktig nok et par vesentlige forskjeller på de to modellene. Mammut Barryvox bruker kun symboler, mens Barryvox S bruker tekst i tillegg. Den har både svensk og norsk tekst. Skjermen på S er også litt større og bedre og fungerer bedre dersom man har polarisert linse på brillene.

Som nevnt bruker begge modeller AAA-batterier, men S-modellen støtter også Litium-batterier. Litium-batterier er mer driftssikkert i minusgrader og lekker ikke batterisyre om de blir ødelagt. De har generelt også lengre levetid.

Mange vil nok si at S-modellen er for mer avanserte brukere. Det er på mange måter sant da den har flere funksjoner og noen av de er spesialtilpasset redningspersonell.  Vi vil allikevel påpeke at modellen også bør være førstevalget for en bruker som ikke er så avansert og som har mindre trening. Barryvox S har en “Smart Search”-funksjon som guider brukeren med dynamiske ikoner gjennom hele søkeprosessen, og bidrar til å gjøre søkeprosessen mye enklere og raskere fra start til slutt. Veldig fordelaktig for personer med mindre trening/i stressede situasjoner.

Ønsker du å lese litt mer om søkerne så har freeride.se skrevet et review her.