Forrige uke var vår ambassadør Kasper Høglund (@kasperhoglund) på telttur i nærheten av Gaustatoppen. Vi sendte med han nytt isolert liggunderlag fra Sea to Summit, hodelykt og teltlys fra Biolite og The Cave fra Heimplanet (black edition). Kasper har sin egen The Cave i Cairo Camo, men som fotograf skjønte vi han veldig gjerne ville ha noen bilder av det svarte teltet mot den hvite snøen – resultatet ble veldig bra! Med det sagt, så er egentlig the Cave et 3-sesongtelt. Men med den rette kunnskapen kan det fint brukes om vinteren. Les under hva Kasper har å si om bruk av The Cave på vinterstid.

Heimplanet x Uncrate The Cave

De siste ukene har The Cave blitt presset litt ut av 3-sesongs telt segmentet.

De fleste kan ikke rettferdiggjøre å kjøpe enda et telt for vintersesongen (4-sesongstelt) om man allerede har ett godt telt fra før. Fortvil ikke! For om du ikke skal krysse noen store vidder eller være ute i flere uker, så kan dette være en svært god løsning.

Det første store plusset med vintercamping er at det kan være en fin teltplass overalt der det er snø. Bare tramp ned en plass med truger, ski eller beina. Når teltet skal opp må man bruke snø-plugger eller grave «anker». Sistnevnte finnes gode videoer av på nett. Først her oppstår problemet som gjør at Cave ikke kan kalle vintertelt. Teltduken går nemlig ikke helt ned. What to do?

Vintertelt har vanligvis en skjørtekant ned mot bakken og flatt utover som graves ned i snøen. Dette kan også gjøres uten skjørtet, man trenger bare mer snø. Så bruk en spade og ikke vær redd for å grave ned kantene av teltet. La gjerne siden i le ha noe åpent for god lufting nedenfra og ut.

Heimplanet x Uncrate The Cave

Sammen med dette kreves en sovepose og liggeunderlag for temperaturen du skal sove i; her er det ingen juksemåter jeg vil anbefale. Selv må jeg si jeg var veldig fornøyd med Sea to Summit sitt isolerte liggeunderlag.

En annen fordel med Heimplanet sine telt om vinteren er at de enkelt kan settes opp uten å ta av seg hanskene. Dette kan være utfordrende med telt med tradisjonelle stenger, da stengene må settes sammen og festes til teltduken. Heimplanet sine telt er bare å rulle ut og pumpe opp.

Kasper Høglund

Vi anbefaler dere å følge Kasper på Instagram (@kasperhoglund) for fantastiske turbilder, tips/triks og inspirasjon til overkommelig friluftsliv.

Vi har kun et begrenset antall The Cave igjen på lager før ny forsyning kommer i april. Hvis du vil sikre det et av de til en veldig god deal nå før vi blir utsolgt kan du bruker rabattkode «thecave25» for 25% rabatt. Du finner teltet her.