Hvert år dukker de opp. Disse dagene vi ikke helt er forberedt på – men, som allikevel inntreffer på samme tid, år etter år.  Farsdag og Morsdag. Vi tenker vel at dette er kun er dager for at handelsstanden skal få enda noen flere gode grunner til at vi skal åpne lommebøkene. Tja, det er vel tildeles riktig men, vi erfarer vel alle at det er ganske ok, å gjøre seg noen refleksjoner om de som satte oss til verden og for, de fleste av oss, de som har fulgt eller følger oss opp. Enten som ansvarsfulle medmennesker, karrierejagende individer, friluftsfantaster eller idrettsutøvere. Kanskje en kombinasjon av flere eller alle…?

Vel, fortjener papps en gave på søndag? Ikke sikkert, men en liten oppmerksomhet er nok på sin plass. Og, har du ikke planer eller tid til å kjøpe en gave så kan du jo rett og slett bare kopiere dette flotte diktet, skrevet av Kjell Hoftun – presentere det verbalt eller i skriftlig form. Det blir garantert satt pris på. Vil du, i tillegg, eller i stedet for, gi ham en liten oppmerksomhet er det ikke for sent å få den levert i tide til søndagens lille sammenkomst. Kanskje han er typen som før selskapet på søndagen starter, er på skogstur, men ikke har skikkelig ullundertøy. Da er det verdt å ta en kikk på sesongens nyheter fra Mons Royale! Eller kanskje vil han sette pris på disse retrobrillene fra Julbo…? Sjekk alle våre farsdagsforslag til en av dine viktigste personer i livet.

TIL FAR

Jeg stanser her, far, på din minnes dag
Så fåmælt og tungt for å snakke
Jeg griper din hånd og jeg åpner din munn
men kan bare takke og takke

Jeg har ingen gaver å gi deg
med blomster, presanger og slikt
men sender deg alt hva jeg evner
mitt første og eneste dikt

Jeg kunne vel gi diamanter
og gull som jeg ikke har
og likevel ville jeg skylde
for alt du har gitt meg, far

Jeg kunne vel gi hele verden
og tusen skatter med den
men aldri – nei aldri betale
min gjeld til deg, kjære, igjen

Men jeg har så lite å gi deg
når hendene rekkes mot dine
Et dikt er jo bare tanker
men ta dem fordi de er mine

Og likevel tror jeg, fader
om diamanter og gull og slikt
om alt i verden ble gitt deg
du valgte mitt enkle dikt.

Kjell Hoftun