Si hei til Heimplanets siste medlem av teltfamilien, Heimplanet Backdoor. Endelig (!) kommer Heimplanet på banen med et 4-sesongstelt, og når de først gjør det – så gjør de det skikkelig. Teltet har plass til fire personer og har, som navnet tilsier, to innganger – en foran og en bak. To vestibyler, en romslig foran og en litt mindre bak, sørger for god plass til lagring og eventuelt matlaging. Teltet bygger videre på Heimplanets geniale teknologi ved å benytte en kraftig luftramme, som pumpes opp, i stedet for tradisjonelle teltstenger.  Backdoor er med dette effektivt å sette opp. Konstruksjon og materialer gjør at det tåler mye vind og vær, akkurat som resten av Heimplanet sine ikoniske telt.

Allerede solgt? Kjøp teltet her

Heimplanet Backdoor (foto: Hallvard Kolltveit)

Hvem bør vurdere Backdoor?

Backdoor er et telt for deg som ønsker å kunne sove ute hele året, eller for deg som vil ha et telt romslig telt med sittehøyde for opp til 4 personer. Hvis du ønsker et telt som er usedvanlig enkelt å slå opp og pakke sammen, og hvor funksjonalitet og værsikkerhet kommer foran ønske om lav vekt, er Backdoor et godt valg – enten du skal på ski over vidda, på surftur med vennegjengen eller bare på telttur med familien.

Ventilasjon

Backdoor har et avansert ventilasjonssystem for å maksimere luftsirkulasjon. Ytterteltets nedre kanter rekker helt ned til bakken, men kan heises opp eller trekkes ned for å få ønsker sirkulasjon. Dette kan gjøres fra innsiden av teltet og fra utsiden. Det er også flere ventilasjonsluker både på ytterduk og innerduk, som muliggjør flere ventilasjonskombinasjoner. Dette er spesielt nyttig for et telt man vil bruke gjennom fire sesonger.

 

Multi chamber safety system

Alle telt fra Heimplanet har en oppblåsbar luftramme som erstatning for teltstenger.  Med dette har de utviklet et eget sikkerhetssystem (ikke ulikt de systemene man finner i kiter) som sørger for at teltet fortsatt kan brukes, selv om en eventuell luftlekkasje skulle inntreffe. Dette gjør det også mye enklere å lokalisere en punktering eller lekkasje og ikke minst å kunne reparere rammen effektiv.

3 eller 4 sesongestelt?

Man kan velge om man vil ha innertelt laget for tre eller fire sesonger. 3-sesongsvarianten består av store paneler i mesh (netting), noe som sikrer god luftgjennomstrømming. 4-sesongsvarianten består i sin helhet av ripstop-nylon for å økt vindtetthet på vinterstid. Begge utgaver kommer med en tolagsdør, slik at man kan velge mellom mesh eller ripstop-nylon. For bruk på vinterstid er fortelt bak eller foran velegnet for å lage en kuldegrop.

Oppbevaring

Det er god plass i Backdoor, både til personer og bagasje. Som nevnt er det to vestibyler/fortelt, derav en med mye oppbevaringsplass. I tillegg florerer det av smarte løsninger og lommer inne i teltet, noe som gjør det enkelt å holde orden på saker og ting,  I taket er det et eget «gear loft» med god plass der man kan lagre småting og eventuelt legge/henge lykter for god belysning.

Hva sier de som har testet teltet?

De to turglade ambassadørene våre, Hallvard Kolltveit og Sondre Forsell, har allerede satt teltet på prøve og har følgende å si om Heimplanet Backdoor:

Hallvard Kolltveit

«Backdoor er for meg en større versjon av Cave, hvor det er gjort små, men viktige oppgraderinger som gjør det godt egnet som vintertelt. Det at duken nå strekker seg helt ned, at man har et fortelt og større inn- og utganger høres ut som små greier, men når du setter opp på snø etter en lang dag i fjellet er det gull verdt. Dette er, som de andre Heimplanet-teltene, et basecamp-telt, ikke ekspedisjon. Og den rollen er den veldig god på. Det er enkelt å sette opp, stabilt i vind, og solid materiale. Det er helt klart mitt nye go-to vintertelt, og jeg gleder meg sjukt til en ny vinter med flere netter i det store røde.»

Sondre Forsell

«Lorem ipsum dolor sit amet, in exerci propriae delicatissimi eos, has at sale expetenda reformidans. Sed eripuit necessitatibus id. Ut has elit persius, qui quodsi cetero aliquam ei. Eos no case omittam. Atqui decore verterem ei pro. Malis dolor pertinax quo ei, platonem accusamus ne duo.»