Sist snakket vi om grunner til å velge Nias fra Heimplanet. Nå er det Heimplanets mest ikoniske telt, The Cave, som står for tur. Les under for å se vår test av Heimplanet The Cave.

Heimplanet The Cave - Standard og Cairo CamoFoto: Sondre Forsell

1.Enklere blir det ikke

Alle teltene fra Heimplanet skiller seg ut ved å være særdeles enkle å slå opp. Men Heimplanets kronjuvel The Cave er i en klasse for seg selv. The Cave er nemlig helt selvstående, uten så mye som en teltplugg eller en bardunsnor. Så når du har slått opp teltet og hekta av pumpa er det bare å flytte inn. Det er klart at det ikke skader med noen teltplugger, men med vekten av et voksent menneske inne i teltet kan det stå stabilt i sterk vind, selv uten pluggene. Men skal du forlate teltet og tusle deg en tur så for all del, bruk pluggene som følger med.

The Cave i LofotenFoto: Hallvard Kolltveit

2.Buckminstersk stabilitet

Hørt om Buckminster Fuller eller hans geodetiske kuppel?  Da burde det ringe en bjelle når du ser The Cave. Den unike strukturen på luftramma sikrer eksepsjonell stabilitet og at trykk utenfra distribueres effektivt. Dette er nøkkelen til at The Cave tåler det meste av hva moder jord kan kaste på det. I tillegg vil en geodetisk form gi maksimalt volum med minimal overflate. Hvis du er i tvil på om disse påstandene holder vann i praksis så gjør et søk på bikuber, karbonnanorør og molekylet fulleren. Titt også gjerne på denne videosnutten gutt fra Heimplanet har laget med The Cave under stresstest.

3.Lagringsplass

The Cave er designet for ordensfreakene. Med flere innsydde lommer i varierende størrelser får du lagret både stort og smått utstyr på en oversiktlig måte. Forteltet gir plass til litt matlaging eller til å oppbevare svette sko og sokker. Ekstra oppbevaringsloft gir rom til enda mer utstyr. Et hett tips er å putte en lykt i utstyrsloftet. Da får du atmosfærisk leselys.

Heimplanets The Cave Innerlomme 1Heimplanets The Cave Innerlomme 2

4.Lettvekt!?

Joda, noen stusser på et 2-3 manns telt på 4.8kg. Du setter kanskje ikke ny pers når du skal gå Jostedalsbreen på langs. Men det som The Cave mangler på gramjegerfronten, henter det inn på trygghetsfronten. Et telt til under 10.000,- som kan takle så mye vind og regn som The Cave med tilsvarende plass og vekt har vi enda ikke sett. Så ”pound for pound”, som de sier i kampsportverdenen, konkurrerer The Cave med de beste.Heimplanet The Cave OvenfraDimensjoner Heimplanet The Cave

5.Skill deg ut

Forhåpentligvis er du, som oss, litt der ute… Men du har kanskje aldri brukt teltet som en måte å skille deg ut på. Med The Cave kan vi med sikkerhet si at du vil merke noen nysgjerrige øyekast når du slår opp romskipet ditt på teltplassen og ligger og sover, mens alle de andre prøver å finne ut hvilken teltstang som skal brukes først. Dette er ”Spaceship Earth” i teltform. Ditt hjem, wherever you go.

Foto: Hallvard Kolltveit

The Cave var Heimplanets første telt og de sparte ikke på kruttet. De visste de hadde et skeptisk marked i møte så de kunne ikke ta noen snarveier da det kom til kvalitet. Vi kan nå si at de har lyktes og de har siden 2012 gjort små justeringer som har gjort teltet enda bedre.

Vi sees der ute!

Er du solgt, eller vil du vite mer om The Cave? Klikk her!